وبلاگ شخصی سید عباس طباطبایی

دوستان عزیز : اگر سوال و پرسشی دارید لطفا آن را به صورت عمومی در قسمت نظرات خود مطلب درج کنید تا پاسخی که در خصوص سوال شما داده می شود برای سایر دوستان هم قابل بهره برداری باشد

دوستان عزیز:

مطالب این وبلاگ کاربردی بوده و نه تفریحی
از این رو سعی دارم مطالب جدیدی که کمتر مورد توجه است و یا دسترسی به آنها دشوار ، را با فاصله های زمانی قرار دهم تا دوستان فرصت مطالعه مطالب پیشین را داشته باشند . دیگر دلیل برای طولانی شدن افزودن مطالب کمبود دسترسی اینجانب به مطالب خاص می باشد ، از این رو هرکدام از شما دوستان عزیز که مطلبی و یا فایلی آموزشی دارید که می تواند مورد استفاده سایر دوستان قرار گیرد آن را برای اینجانب ایمیل کنید تا در وبلاگ قرار دهم .
با تشکر

۶ مطلب در تیر ۱۳۹۳ ثبت شده است

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۲۳ ب.ظ
اسکریپت (Script) چیست ؟

زبان های برنامه نویسی اسکریپتی برای ارائه تحولات و ایجاد پویایی در صفحات وب ایجاد شدند. این زبان ها از روی زبان های برنامه نویسی ساخته شدند و به‌همین دلیل دارای تشابه بسیاری با هم هستند. این زبان ها در اصل نمونه کوچک شده زبان های مادر خود هستند. تعدادی از فرمان ها و امکانات زبان‌های بزرگ در این زبان‌ها حذف شده اند. مثلا امکان نوشتن فایل یا پاک کردن فایل ها برروی سیستم کاربر مانند زبان های برنامه نویسی وجود ندارد. البته این زبان ها برای استفاده در زمینه کاری شبکه طراحی شده اند و حذف این دستورات علل خاصی ( از جمله بالا رفتن امنیت و ... ) داشته است .

VB Script:
این زبان نمونه کوچک شده زبان VB است و کسانی که با ویژوال بیسیک کار کرده اند در یاد گیری این زبان بیشتر راه را پیموده اند و کافیست تفاوت های آن را با ویژوال بیسیک یاد گیرند. این زبان برای افزودن افکت به صفحات وب نیز کاربرد دارد. ولی کاربرد برتر آن در نوشتن برنامه های سمت سرور است که بر اساس تکنولوژی ASP صورت می‌گیرد. این زبان به عنوان زبان پیش فرض برای نوشتن صفحات ASP است. یادگیری این زبان برای کسانی که تا کنون برنامه نویسی نکرده اند بسیار آسان است و شروع بسیار خوبی برای ورود به دنیای برنامه نویسی است.

 JAVA Script:
احتمالا تا کنون سایت هایی را دیده اید که در آن کلمه خاصی دنبال موس می‌دود. یا هنگام وارد شدن به آن سایت مرورگر شما در صفحه ویندوزتان می‌لرزد. این زبان ساختاری شبیه زبان C دارد و بیشتر برای ایجاد افکت بر روی کامپیوتر کاربر استفاده می‌شود. این قبیل کد ها که فقط روی سیستم کاربر اجرا می‌شوند و نیازی به پردازش توسط سرور ندارند را کد های سمت کاربر (Client-side) می‌گویند. البته این زبان نیز قابلیت‌های استفاده به صورت server-side را داراست. اما چون استفاده از زبان VBS آسانتر است معمولا از VBS  برای نوشتن برنامه های سرور- ساید استفاده می‌شود. یکی از تفاوت‌های این دو زبان در طرز نوشتن حروف است. در VBS تفاوتی ندارد که دستورات را با حروف کوچک یا بزرگ بنویسید، اما در JavaScript اگر دستوری که با حروف کوچک است با حروف بزرگ بنویسید با Error در صفحات خود مواجه می‌شوید. سایت‌های زیادی وجود دارند که می توانید کدهای آماده javascript را از آنها دانلود نموده و استفاده کنید.


منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۲۲ ب.ظ

اکتیو ایکس ActiveX چیست؟


اکتیو ایکس در واقع قسمت اینترنتی Component Object Model است. این فناوری که متعلق به مایکروسافت است برای ایجاد مولفه های کوچک و یا کنترلرها درون یک صفحه وب بکار میرود. اکتیوایکس این کنترل ها را از طریق اینترنت توزیع میکند و امکانات جدیدی را به مرورگر اینترنت کاربر اضافه میکند. مایکروسافت اعتقاد دارد که کنترل های اکتیوایکس بسیار از برنامه های اتصالی به مولفه های عمومی شباهت دارد چون میتواند در برنامه های غیر مرورگر نیز قرار گیرد و انجام وظیفه نماید. به عنوان مثال یکی از این نرم افزارها آفیس مایکروسافت است.

امنیت یکی از جنبه های مهم در کنترل های اکتیوایکس است. برای این که این تکه های کد کوچک در واقع به تمام سیستم کاربر دسترسی دارند و میتوانند باعث خرابی های جدی شوند. مثلا اگر اکتیوایکس نامطلوبی باشد این امکان وجود دارد که یک یا چند فایل سیستمی مهم بر روی سیستم پاک شوند. مایکروسافت برای جلوگیری از بروز این مسئله اطلاعات اعتبار سنجی را ضمیمه فایل اکتیوایکس میکند تا نشان دهد آیا نویسنده کد یک شرکت شناخته شده و معتبر است یا خیر؟ در واقع یک گواهی امضا دیجیتال به همراه کدهای اکتیوایکس ارائه میشود.

اما گواهی نامه ها فقط با نمایش برخی علائم نشان میدهند که ایجاد کننده کنترل معتبر است و اگر کنترلر بخواهد کاری بدخواهانه انجام دهد ، ممانعتی در اجرای عملیات کد صورت نمیگیرد.


منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۲۱ ب.ظ

RFID چیست ؟


RFID تکنولوژی ذخیره سازی خودکار داده است که می تواند برای شناسایی الکترونیکی ، ردیابی و ذخیره اطلاعات در مورد گروههای تولیدی یا محصول بکار رود. تکنولوژی PFID شامل سه جزء اصلی است: تگ های RFID ، خواننده RFID و سیستم جمع آوری و مدیریت داده. تگ های RFID چیپ های برنامه ریزی شده کوچکی هستند که اطلاعات مربوط به کالا را در بر دارند. تگ ها می توانند درون یا روی محصولات یا مواد بسته بندی شده, قرار داده شوند.خواننده های RFID سیستم های ‘پرس و جو’ کننده هستند که سیگنال ها را به تگ می فرستند و پاسخ را دریافت می کنند . این پاسخ می تواند در خواننده ذخیره شود تا بعداً به سیستم جمع آوری داده منتقل شود یا آناً به سیستم جمع آوری داده فرستاده شود.

 سیستم جمع آوری داده شامل کامپیوتر هایی است که نرم افزار پردازش داده را اجرا می کنند ، که معمولاً با یک سیستم مدیریت اطلاعات بزرگتر شبکه شده اند. تکنولوژی RFID جدید نیست. قدمت آن به جنگ جهانی دوم (در سیستم های IFF) برمی گردد. در این تکنولوژی انتقال بسته های اطلاعات از طریق امواج رادیویی یا امواج الکترومغناطیسی صورت می گیرد، که در تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی ، توأم با گسترش تولید و تجارت جهانی, رشد نمایی داشته است و باعث شده است که تکنولوژی RFID  برای مدیریت و ردیابی محموله های عظیم و فروش محصولات, مفید واقع شود. این تکنولوژی مانند تکنولوژی ,IT طی سه دهه گذشته قوی تر ، کوچک تر و ارزان تر شده است.

از این تکنولوژی همچنین به عنوان ابزار شناسایی برای اهداف امنیتی و مدیریت زنجیره تأمین استفاده می شود.


منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۱۹ ب.ظ

CRM-چیست؟


واژه CRM مخفف Customer Relationship Management یا سیستم مدیریت ارتباط با مشتری است. CRM به همه فرآیندها و فناوری‌هایی گفته می‌شود که در شرکت‌ها و سازمان‌ها برای شناسایی، ترغیب، گسترش، حفظ و ارائه خدمت به مشتریان به کار می‌رود. در نهایت، رابطه قوی با مشتریان مهمترین رمز موفقیت هر کسب و کار است. تکنولوژیهای بسیاری در قالب مدیریت ارتباط با مشتری CRM ارائه شده اند اما داشتن تصویری از CRM به عنوان مجموعه ای از تکنولوژی نیز نادرست است. به عنوان روشی بهتر برای درک CRM ، می توان آنرا به مانند فرایندی دانست که به ما کمک می کند تا اطلاعات مختلفی از مشتریان، فروش، اثر بخشی فعالیتهای بازاریابی، سرعت عمل در پاسخگویی به مشتری و نیز تمایلات بازار را به شکل یکجا جمع آوری کنیم.

هدف از CRM چیست؟
ایده اصلی CRM کمک به بنگاهها برای استفاده از تکنولوژی و منابع انسانی در به دست آوردن دیدی بهتر نسبت به رفتارهای تجاری و ارزشی است که هر مشتری برای سازمان ایجاد می کند. در صورتی که یک سیستم CRM بتواند مطابق با ایده بالا عمل کند، سازمان قادر خواهد بود:
•  خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهد
•  بازدهی و اثربخشی مراکز تلفنی تماس با مشتری را افزایش دهد
•  ارائه محصولات جنبی موثرتر خواهد بود
•  کارمندان فروش را در عقد سریعتر قراردادهای فروش یاری دهد
•  فرایندهای فروش و بازاریابی را تسهیل کند
•  مشتریان جدیدی برای خود پیدا کند
•  گردش مالی مشتریان خود را افزایش دهد


منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۱۸ ب.ظ

CGI چیست و چگونه کار می‌کند


CGI مخفف Common Gateway Interface است. CGI یک بخشی از وب سرور (Web Server) است که این قابلیت را فراهم میکند تا برنامه ای در سمت سرور اجرا شود و خروجی آن برنامه برای کاربر متصل شده به سرور از طریق صفحه ی وب به نمایش در آید. CGI یکی از اولین روش ها برای تولید صفحات وب پویا (Dynamic) به حساب می‌آید که دارای قدمت زیادی ست. به عنوان مثال در موتور های جستجو کاربر تنها یک صفحه در مقابل خود میبیند که شامل یک کادر برای وارد کردن کلید واژه و یک دکمه‌ی جستجو ست. وقتی کاربر دکمه ی جستجو را میزند، CGI یه اسکریپت را (فرضا" به زبان Perl) که در پوشه‌ی خاصی (cgi_bin) روی سرور قرار گرفته اجرا می کنه. با اجرای این اسکریپت کلید واژه ی کاربر به عنوان ورودی استخراج شده و در پایگاه داده‌ای این کلید واژه جست و جو می‌شود تا نتایج جست و جو به دست آید. در نهایت در خروجی اسکریپت یه فایل HTML درست شده که نتایج جستجو را شامل می‌شود و CGI این HTML را به عنوان پاسخ برای کاربر ارسال میکند. چون پویش در یک پایگاه داده به طور مستقیم از راه HTML ممکن نیست، مجبور شدیم از کد Perl برای این کار کمک بگیریم و CGI فقط نقش یه واسطه را بازی میکند.

منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

CCNA_Router

سه شنبه, ۳ تیر ۱۳۹۳، ۰۲:۰۰ ب.ظ

فایل آموزش CCNA-Router


  • سید عباس طباطبایی