وبلاگ شخصی سید عباس طباطبایی

دوستان عزیز : اگر سوال و پرسشی دارید لطفا آن را به صورت عمومی در قسمت نظرات خود مطلب درج کنید تا پاسخی که در خصوص سوال شما داده می شود برای سایر دوستان هم قابل بهره برداری باشد

دوستان عزیز:

مطالب این وبلاگ کاربردی بوده و نه تفریحی
از این رو سعی دارم مطالب جدیدی که کمتر مورد توجه است و یا دسترسی به آنها دشوار ، را با فاصله های زمانی قرار دهم تا دوستان فرصت مطالعه مطالب پیشین را داشته باشند . دیگر دلیل برای طولانی شدن افزودن مطالب کمبود دسترسی اینجانب به مطالب خاص می باشد ، از این رو هرکدام از شما دوستان عزیز که مطلبی و یا فایلی آموزشی دارید که می تواند مورد استفاده سایر دوستان قرار گیرد آن را برای اینجانب ایمیل کنید تا در وبلاگ قرار دهم .
با تشکر

دانستنی‌ها

چهارشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۲۳ ب.ظ
اسکریپت (Script) چیست ؟

زبان های برنامه نویسی اسکریپتی برای ارائه تحولات و ایجاد پویایی در صفحات وب ایجاد شدند. این زبان ها از روی زبان های برنامه نویسی ساخته شدند و به‌همین دلیل دارای تشابه بسیاری با هم هستند. این زبان ها در اصل نمونه کوچک شده زبان های مادر خود هستند. تعدادی از فرمان ها و امکانات زبان‌های بزرگ در این زبان‌ها حذف شده اند. مثلا امکان نوشتن فایل یا پاک کردن فایل ها برروی سیستم کاربر مانند زبان های برنامه نویسی وجود ندارد. البته این زبان ها برای استفاده در زمینه کاری شبکه طراحی شده اند و حذف این دستورات علل خاصی ( از جمله بالا رفتن امنیت و ... ) داشته است .

VB Script:
این زبان نمونه کوچک شده زبان VB است و کسانی که با ویژوال بیسیک کار کرده اند در یاد گیری این زبان بیشتر راه را پیموده اند و کافیست تفاوت های آن را با ویژوال بیسیک یاد گیرند. این زبان برای افزودن افکت به صفحات وب نیز کاربرد دارد. ولی کاربرد برتر آن در نوشتن برنامه های سمت سرور است که بر اساس تکنولوژی ASP صورت می‌گیرد. این زبان به عنوان زبان پیش فرض برای نوشتن صفحات ASP است. یادگیری این زبان برای کسانی که تا کنون برنامه نویسی نکرده اند بسیار آسان است و شروع بسیار خوبی برای ورود به دنیای برنامه نویسی است.

 JAVA Script:
احتمالا تا کنون سایت هایی را دیده اید که در آن کلمه خاصی دنبال موس می‌دود. یا هنگام وارد شدن به آن سایت مرورگر شما در صفحه ویندوزتان می‌لرزد. این زبان ساختاری شبیه زبان C دارد و بیشتر برای ایجاد افکت بر روی کامپیوتر کاربر استفاده می‌شود. این قبیل کد ها که فقط روی سیستم کاربر اجرا می‌شوند و نیازی به پردازش توسط سرور ندارند را کد های سمت کاربر (Client-side) می‌گویند. البته این زبان نیز قابلیت‌های استفاده به صورت server-side را داراست. اما چون استفاده از زبان VBS آسانتر است معمولا از VBS  برای نوشتن برنامه های سرور- ساید استفاده می‌شود. یکی از تفاوت‌های این دو زبان در طرز نوشتن حروف است. در VBS تفاوتی ندارد که دستورات را با حروف کوچک یا بزرگ بنویسید، اما در JavaScript اگر دستوری که با حروف کوچک است با حروف بزرگ بنویسید با Error در صفحات خود مواجه می‌شوید. سایت‌های زیادی وجود دارند که می توانید کدهای آماده javascript را از آنها دانلود نموده و استفاده کنید.


منبع : http://www.dotech.ir

  • سید عباس طباطبایی

نظرات (۰)

هيچ نظري هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی