وبلاگ شخصی سید عباس طباطبایی

دوستان عزیز : اگر سوال و پرسشی دارید لطفا آن را به صورت عمومی در قسمت نظرات خود مطلب درج کنید تا پاسخی که در خصوص سوال شما داده می شود برای سایر دوستان هم قابل بهره برداری باشد

دوستان عزیز:

مطالب این وبلاگ کاربردی بوده و نه تفریحی
از این رو سعی دارم مطالب جدیدی که کمتر مورد توجه است و یا دسترسی به آنها دشوار ، را با فاصله های زمانی قرار دهم تا دوستان فرصت مطالعه مطالب پیشین را داشته باشند . دیگر دلیل برای طولانی شدن افزودن مطالب کمبود دسترسی اینجانب به مطالب خاص می باشد ، از این رو هرکدام از شما دوستان عزیز که مطلبی و یا فایلی آموزشی دارید که می تواند مورد استفاده سایر دوستان قرار گیرد آن را برای اینجانب ایمیل کنید تا در وبلاگ قرار دهم .
با تشکر

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۳ ثبت شده است

برای شماری از کاربران ویندوز یا لینوکس فرقی ندارد، زیرا آن‌ها همه کار‌های لازم را می‌توانند با این سیستم عامل‌ها انجام دهند. برای الباقی کاربران، رجوع به لینوکس یا ویندوز بستگی دارد! این موضوع صرف نظر از نرم افزارهای مورد نیاز بازمی‌گردد به اینکه تجربه کاربران با واسط گرافیکی این دو چه بوده است.

به گزارش «تابناک»، ویندوز 8 و 8.1 از واسط گرافیکی با نام Modern UI استفاده می‌کند و لینوکس اوبونتو به عنوان یکی از محبوب‌ترین نسخه‌های لینوکس از واسط گرافیکی با نام Unity است. در این مقاله تلاش داریم نگاهی سریع به قابلیت‌های این دو واسط گرافیکی داشته باشیم.
این مقایسه البته یک مقایسه جامع از این دو سیستم عامل نیست و تنها به قابلیت‌های کلیدی این دو واسط گرافیکی در دسکتاپ بازمی‌گردد.

مقایسه Unity‌ لینوکس اوبونتو با Modern UI ویندوز 8

ملزومات یک دسکتاپ خوب

از یک دسکتاپ خوب انتظار می‌رود از قابلیت‌های زیر برخوردار باشد؛

- به کاربر اجازه دهد پنجره‌ها را به سادگی و آسان مدیریت کند.
- اجازه اجرای سریع و ساده برنامه‌ها را فراهم کند.
- از قابلیت‌های خوب برای جستجو سریع نرم‌افزار‌ها و سایر آیتم‌های سیستم برخوردار باشد.
- قابلیت جستجو سریع اطلاعات به شکل آنلاین را داشته باشد.
- خوب طراحی شده باشد و خوش سیما به نظر آید.


مدیریت خوب پنجره‌ها

ویندوز به شکل سنتی اجازه مدیریت پنجره‌ها را از طریق Task bar به کاربران می‌دهد. این نوار به شکل پیش فرض در پایین صفحه است، ولی می‌توان جای آن را تغییر داد و به هر سه جهت دیگر منتقل نمود. اوبونتو نیز به خوبی قادر به مدیریت پنجره‌هاست و از Launcher به جای Task bar استفاده می‌کند. اما این نوار به سمت چسبیده و قابل جابجایی نیست:

مقایسه Unity‌ لینوکس اوبونتو با Modern UI ویندوز 8

هر دو سیستم عامل اجازه مخفی شدن خودکار این نوار را فراهم می آورند. این امر امکان داشتن فضای بیشتر روی دسکتاپ را فراهم می کند.

اجرای برنامه‌ها و نرم‌افزارها

اجرای برنامه‌ها نیز تا اندازه بسیاری در هر دو سیستم عامل مشابه است. امکان Pin کردن نرم‌افزارهای پرکاربرد و ابزار‌های لازم بر روی Task Bar یا Launcher در هر دو سیستم عامل به سادگی وجود دارد. Unity به شکل پیش‌فرض نرم افزارهای قبلاً اجرا شده را در Dash نمایش می‌دهد؛ اما Start Screen در ویندوز همه برنامه‌های نصب روی سیستم عامل را نشان می‌دهد. البته در Unity نیز امکان دیدن همه نرم افزارهای نصب شده وجود دارد، ولی با چند کلیک بیشتر از ویندوز.

جستجو در ابزارهای سیستم

دسترسی سریع به ابزار‌ها و تنظیمات سیستم از طریق دسکتاپ بسیار ضروری است، زیرا لازم است در بسیاری موارد به سرعت برخی سخت افزار‌ها را فعال یا غیر فعال کرد یا نحوه عملکرد آن‌ها را تغییر داد. این ابزار‌ها کلی در ویندوز در محیط Control Panel هستند که دسترسی به آن‌ها در Modern UI از طریق Charm Bar یا جستجو این محیط در Start Screen مقدور است. همچنین برخی تنظیمات سخت افزار‌ها نظیر WiFi با کلیک راست مقدور است. همین امکانات عیناً در Unity نیز وجود دارد و دسترسی به ابزارهای سیستم از طریق منو Power یا جستجو در Dash فراهم است.

مقایسه Unity‌ لینوکس اوبونتو با Modern UI ویندوز 8

جستجوی آنلاین از دسکتاپ

توان جستجوی اطلاعات آنلاین می‌تواند مستقیم از دسکتاپ مسائل را بسیار ساده‌تر و سریع‌تر کند. اوبونتو و Unity این قابلیت را استادانه فراهم کرده‌اند، به گونه‌ای که از Dash قادر به جستجو سریع آنلاین هستید و تعدادی از فیلترهای خاص، نتایج را برای کاربران به خوبی پالایش می‌کنند. تقریبا هیچ موردی نیست که در Dash نتوان آن را جستجو کرد؛ اما متأسفانه ویندوز به شکل پیش فرض از این امکان بی‌بهره است و جستجوی نه چندان جالب از دسکتاپ تنها با ترفند و ابزارهای ثانویه فراهم است. البته برخی بر این باورند که گاهی جستجو آنلاین در Dash دست و پا گیر است.

مقایسه Unity‌ لینوکس اوبونتو با Modern UI ویندوز 8

طراحی و سیما

هم Unity و هم Modern UI بسیار زیبا و دلپسند طراحی شده‌اند و خیلی مشکل است که کسی بگوید کدام یک زیبا‌ترند. البته گویا Unity بیشتر از المان های زیبایی‌شناسانه برخوردار است. در ویندوز Start Screen به کلی از دسکتاپ جداست و نمای مترو و App‌های آن به خوبی با ویندوز و سایر نرم‌افزارهای دیگر یکپارچه شده‌اند. همچنین نمای مترو در ویندوز از قابلیت‌های Customization یا شخصی سازی بالایی برخوردار است. از سویی اما Dash جذابیت‌های بصری خاص خود را دارد و هنوز در دل دسکتاپ تعریف می‌شود.

مقایسه Unity‌ لینوکس اوبونتو با Modern UI ویندوز 8

واقعیت این است که هر دو واسط کاربری به یک اندازه خوب و کاربردی هستند. می‌توان گفت هر دو واسط کاربری گرافیکی نسبتاً یکسان و برابر هستند. هر کدام از این دسکتاپ‌ها مورد استفاده قرار گیرند، کاربران آن‌ها هیچ نگرانی نخواهند داشت؛ اما اگر می‌خواهید یکی را ارجح بدانیم، به نظر ما Unity ارجح است، زیرا به کلی رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته. حتی فرا‌تر از این Unity تنها واسط گرافیکی نیست که کاربران لینوکس می‌توانند از آن استفاده کنند. در کنار Unity چندین دسکتاپ فوق‌العاده برای لینوکس وجود دارد که هر کدام ویژگی های منحصربفرد و زیبایی‌های خاص خود را دارند.
  • سید عباس طباطبایی

اشتراک منابع بین اوبونتو و ویندوز (کپی شده)

دوشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۳، ۰۶:۱۷ ب.ظ

منبع : http://linuxseason.ir


با آموزش بسیار کوتاه زیر یاد می گیرید که چگونه بین دو سیستم عامل ویندوز و اوبونتو منابع خودتون رو به اشتراک بگذارین .

قبل از شروع باید از اتصال دو سیستم به هم اطمینان پیدا کنید .

برای اشتراک گذاری منابع بین دو سیستم عامل ویندوز و اوبونتو مراحل زیر رو دنبال کنید :‌

۱ ) وارد سیستم عامل ویندوز بشین و ‘Manage Advanced Sharing’ رو توی منوی استارت تایپ کنین و اجرا کنین .

precise_windows_sharing

۲ ) تیک گزینه ی Turn on file and printer sharing رو بزنین .

precise_windows_sharing_1

۳ ) به منوی استارت برین تایپ کنین cmd تا command باز بشه و در اون تایپ  کنین

net config workstation

precise_windows_sharing_2

 

از نام سیستم و ‌Workstation domain یک یاد داشت بردارین .

 

precise_windows_sharing_3

۴ ) حال وارد اوبونتو بشین  و با کلید های میانبر Alt+Ctrl + T ترمینال رو باز کنین و دستور زیر رو در اون وارد کنین تا برنامه ی Samba نصب بشه :

sudo apt-get install python-glade2 system-config-samba

۵ ) بعد از نصب از منوی Dash  برنامه ی Samba رو جست و جو و اجرا کنین :

precise_windows_sharing_5

Samba  کمک می کنه تا بتونین بین دو سیستم عامل لینوکس  و ویندوز ارتباط برقرار کنین !‌

 

۶ ) به مسیر ‘Preferences –> Server Settings’ برین :

precise_windows_sharing_6

حالا Workgroup سیستم خودتون رو که در مرحله ی ۳ دیدیم رو در قسمت مربوطه بنویسید و Ok رو بزنین !

precise_windows_sharing_7

 

۷ ) هر دو کامپیوتر رو ری استارت کنین و وارد Network بشین !‌ ( برای اوبونتو توی Dash نام Netwrok رو جست و جو کنین و برای ویندوز به My Computer برین و از منوی سمت چپ Netwrok سیستم رو باز کنین یا توی Run آدرس IP سیستم مورد نظرتون رو وارد کنید )

precise_windows_sharing_8

precise_windows_sharing_9

 

۸ ) توی اوبونتو بر روی منابع به اشتراک گذاشته ی ویندوز کلیک کنین و user , password ویندوزتون رو وارد کنین .

برای تنظیمات Samba به ترمینال اوبونتو برین و دستور زیر رو وارد کنین :‌

sudo smbpasswd -a username

به جای username نام کاربری سیستم خودتون رو وارد کنین و حالا باید پسوردی به Samba بدین تا توی ویندوز بتونین منابع به اشتراک گذاشته ی اوبونتو رو ببینین .
precise_windows_sharing_11

 

۹ ) برای به اشتراک گذاری فایل ها در اوبونتو برنامه ی Samba رو باز کنین و بر روی گزینه ی Add که به شکل یک مربع است کلیک کنین و فایل مورد نظرتون رو نتخاب کنین و ok کنین تا در شبکه به اشتراک گذاشته بشه .

precise_windows_sharing_12

و بعد وارد تب Access بشین و میزان دسترسی برای فایل ها رو مشخص کنین که با انتخاب نام کاربری اوبونتو تنها در صورت داشتن رمز Samba سیستم های دیگه ی شبکه می تونن به اطلاعات شما دسترسی داشته باشن.

precise_windows_sharing_13

  • سید عباس طباطبایی

بازگرداندن تنظیمات آفیس به حالت اول (کپی شده)

دوشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۳، ۰۳:۵۴ ب.ظ

در صورتی که با نرم افزار Microsoft Word زیاد سر و کار داشته باشید ممکن است ناخواسته تنظیمات این برنامه را تغییر داده باشید ، سپس هر کاری کرده اید نتوانسته اید آنها را به حالت قبلی بازگردانید یا گزینه ای در تنظیمات را گم کردید. گاهی با نصب مجدد برنامه هم تنظیمات به گذشته باز نمیگردد. در این ترفند قصد داریم به معرفی روشی ساده از طریق رجیستری بپردازیم که با بهره گیری از آن میتوانید تمام تنظیمات نرم افزاری برنامه را به حالت پیش فرض هنگام نصب برگردانید. این ترفند بر روی کلیه نسخه های Word قابل اجراست.

برای این کار:
ابتدا دقت کنید برنامه Word کاملأ بسته باشد.
از منوی Start به Run رفته و عبارت regedit را وارد کنید و Enter بزنید تا وارد ویرایشگر رجیستری شوید.
سپس به مسیر زیر بروید:
HKEY-CURRENT-USER/Software/Microsoft/Office/(10.0)/ Word/Data

همان طور که می بینید 10.0 در پرانتز قرار گرفته است. بسته به نوع آفیس مورد استفاده ، عدد مشخص شده در این مسیر متفاوت است. مثلا برای آفیس 2000 ، این عدد 9 بوده و برای آفیس 2003 ، 10 یا 11 و برای آفیس 2007 این عدد 12 میباشد.
اکنون روی شاخه Data راست کلیک کرده و Rename را انتخاب کنید. نام آن را به Data-Tarfandestan یا هر نام دیگری غیر از Data تغییر دهید.
اکنون رجیستری را بسته و یکبار سیستم را از نو راه اندازی کنید.
خواهید دید که تنظیمات Word به حالت اولیه بازگشته است. ( یک شاخه Data جدید و دست نخوره ایجاد شده است.)
کاربران تازه کار دقت کنند این کار تنها جهت بازگرداندن تنظیمات نرم افزاری Word است ، طبعأ فایل های شما آسیبی نخواهد دید.
  • سید عباس طباطبایی